zondag 28 mei 2017

100% en/of 50% korting voor activiteiten bij Centro Cultural Latino Americanos en Den Haag) met Ooievaarspas

De Ooievaarspas biedt korting op allerlei activiteiten op het gebied van sport, cultuur, contributie, lidmaatschap en entree. De Ooievaarspas is voor inwoners van Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk met een laag inkomen. Dit en meer informatie over de Ooievaarspas kunt u onderstaand vinden.





Informatie over Ooievaarsregelingen

Bent u al bekend met de Ooievaarsregelingen? Of weet u niet precies hoe u er gebruik van kan maken? Dit en meer leest u hier.

Computerset

Heeft uw kind een Haagse Ooievaarspas? En is uw kind 6 jaar of ouder, maar nog geen 18 jaar? Zo ja, dan kan uw kind mogelijk in aanmerking komen voor een computerset van Stichting Leergeld Den Haag. De computers zijn zo ingericht dat deze vooral bruikbaar zijn voor schoolwerk.
De computers zijn niet nieuw, maar wel altijd A-klasse computersystemen die helemaal zijn nagekeken. De systemen worden geschikt gemaakt voor Windows 7. Op alle computers wordt behalve Windows 7 ook Microsoft Office 2010 geïnstalleerd. Voor een goede werking is een internetaansluiting noodzakelijk. Voor een computerset inclusief een 17 inch TFT-monitor betaalt u een eigen bijdrage van €30,-.

Fiets

Als u een minimuminkomen heeft en uw kind is 10 jaar of ouder, maar nog geen 18 jaar, dan kunt u via Stichting Leergeld Den Haag een aanvraag voor een nieuwe fiets indienen. Voor een nieuwe fiets betaalt u een eigen bijdrage van € 25,-. Gaat deze fiets kapot?
Dan komt de fiets mogelijk éénmalig in aanmerking voor reparatie.

Gratis Voorschool

De voorschool is voor kinderen vanaf 2,5 jaar oud. Voorscholen zijn (vooral) bedoeld voor kinderen die moeite hebben met de Nederlandse taal. Zij maken spelenderwijs kennis met het Nederlands door minimaal vier dagdelen per week door te brengen op de peuterspeelzaal of het kinderdagverblijf met voor- en vroegschoolse educatie (VVE).
Als ze vier jaar zijn, gaan de kinderen naar groep 1 van de basisschool. Met een geldige Ooievaarspas is de voorschool gratis.

Materiaal / kleding lidmaatschap

Als uw kind een geldige Ooievaarspas heeft en nog geen 18 jaar is, kunt u materialen meestal gratis aanschaffen via Stichting Leergeld Den Haag. Voorwaarde is dat de instelling aanbieder moet zijn bij de Ooievaarspas en moet meedoen met de regeling Kinderen Doen Mee.
Dit kunt u navragen bij de instelling of zien op de website van de Ooievaarspas
aan de  bij de aanbieding van deze aanbieder.
De vergoeding voor de eerste aanvraag is maximaal € 150,-. Voor een vervolgaanvraag maximaal € 100,-. Daarnaast kunnen de kinderen ook nog zwemles volgen voor de diploma’s A, B en C. Ook hier geldt een maximum van € 330,- per kind per jaar en de instelling moet aanbieder zijn bij de Ooievaarspas. Is de contributie hoger? Dan betaalt u het verschil in de meeste gevallen zelf.

Schoolspullenpas

Haagse ouders met een geldige Ooievaarspas, die de zorg hebben voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar, krijgen via Stichting Leergeld Den Haag een aanvraagformulier voor de Schoolspullenpas. De schoolspullenpas is gratis.
Op deze pas staat een geldbedrag waarmee u bij de deelnemende winkels de schoolbenodigdheden voor uw kind(eren) kunt aanschaffen. Zaken zoals pennen, agenda, etui, schriften, woordenboeken enzovoorts. De waarde van de pas is afhankelijk van het onderwijs dat uw kind volgt.

Tegemoetkoming ouderbijdrage

De aangesloten scholen informeren de ouders in het nieuwe schooljaar over de tegemoetkoming ouderbijdrage voor schoolactiviteiten. Er is een vergoeding voor kinderen in het basisonderwijs en voor kinderen in het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs. Deze vergoeding wordt niet aan de ouders uitbetaald, maar gaat rechtstreeks naar het schoolbestuur.
U kunt bij de school van uw kind navragen of de school deelneemt aan deze regeling.

Gratis reizen

Wat heeft u nodig voor het aanvragen van gratis reizen in Den Haag?
  • Een ov-chipkaart met uw pasfoto (persoonlijke ov-chipkaart).
Heeft u nog geen persoonlijke kaart? Vraag die dan aan.
Dit kan bij:
  • klantenservice van HTM (telefoon 0900 486 46 36, € 0,10 per minuut);
  • www.ov-chipkaart.nl;
  • HTM Servicepunten op Station Hollands Spoor en Centraal Station (ov-winkel in de stationshal).

Korting op voetverzorging bij pedicure
Haagse Ooievaarspashouders van 70 jaar of ouder kunnen acht keer per jaar met korting naar de pedicure.  
Heeft u behoefte aan een voetverzorgingsbehandeling? U krijgt acht keer per jaar 50% korting op de behandeling bij de pedicure als u:
  • in bezit bent van een geldige Ooievaarspas
  • 70 jaar of ouder bent
  • in Den Haag woont
  • bent aangewezen op de pedicure voor de voetverzorging, maar de behandeling niet vergoedt krijgt via de zorgverzekeraar. Kijk hiervoor op www.zorgwijzer.nl/vergoeding/pedicure
Zesenzestigplussers die in 2015 met hun Ooievaarspas “de bonnenboekjes” hebben afgehaald kunnen ook nog gebruik maken van deze regeling.

Het tarief van de behandeling is vastgesteld op maximaal € 20,- voor een behandeling. Met uw Ooievaarspas betaalt u maximaal € 10,-. Een behandeling duurt maximaal 30 minuten en vindt plaats bij de pedicure. De korting geldt alleen bij pedicures die zich hebben aangesloten bij de Ooievaarspas en is niet geldig voor medische behandelingen.

Wilt u weten welke pedicure Ooievaarspaskorting verleent? Klik dan hier.

Soms heeft een pedicure geen beschikbare plaatsen meer in de praktijk. U zult dan bij een andere pedicure uit de lijst een afspraak moeten maken.

Korting op warme maaltijden

Wilt u ook korting krijgen op maaltijden?
Meld u dan aan bij Meldpunt Maaltijden van de gemeente Den Haag. U krijgt      € 2,20 korting per maaltijd. Dit geldt ook voor aan huis bezorgde maaltijden.
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met het Meldpunt Maaltijden via e-mail: meldpuntmaaltijden@haeghegroep.nl of telefoon (070) 353 30 90.
Ook kunt u voor een heerlijke 3-gangen maaltijd en een gezellig gesprek met uw wijkgenoten terecht bij Resto van Harte. Met een Ooievaarspas krijgt u 50% korting.

Overige regelingen

Er zijn diverse regelingen gericht op leeftijdsgroepen, zoals kinderen tot 18 jaar, volwassenen en personen die de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt hebben. Voor welke regeling u in aanmerking komt, hangt af van uw persoonlijke situatie en uw inkomen.
Het betreft de volgende regelingen:
  • Collectieve ziektekostenverzekering
  • Hulp bij geld en administratie
  • Individuele bijzondere bijstand
  • Individuele inkomenstoeslag
  • Individuele studietoeslag
  • Kwijtschelding gemeente belastingen
  • Schuldhulpverlening
  • Tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten


100% en/of 50% korting voor activiteiten bij Centro Cultural Latino Americanos en Den Haag)


Lokatie: Centro Cultural Latino Americanos en Den Haag
Potchefstraat 2
2572 ST Den Haag


Routebeschrijving: klik hier
Met openbare vervoer: www.9292.nl

Vanaf CS – Den Haag
Tram 12 (richting Duindorp) / uitstappen: Tramhalte Hoefkade – 10 min. Lopen (richting Veluwe plein)

Vanaf HS – Den Haag
Tram 9 (richting Vrederust) / uitstappen: Tramhalte Anna Bijnslaan – 10 min. Lopen (richting Veluwe plein)

Vanaf Rijswijk
Bus 51 (richting Den Haag) / uitstappen: Tramhalte Schalker Burgstraat – 1 min. Lopen


Voor meer info en inschrijving: ladenhaag@gmail.com




Geen opmerkingen:

Een reactie posten